Publikationen Marina Sleptsova

Schmid DA, Allum JHJ, Sleptsova M, Gross S, Gaab J, Welge-Lüssen A, Schaefert R, Langewitz W:
Effects of a program of cognitive-behavioural group therapy, vestibular rehabilitation, and psychoeducational explanations on patients with dizziness and no quantified balance deficit, compared to patients with dizziness and a quantified balance deficit.
Journal of Psychosomatic Research 2018; 105: 21-30.

Sleptsova M, Hofer G, Marcel E, Grossman P, Morina N, Schick M, Daly ML, Weber I, Kocagoncu O, Langewitz WA:
Wie verstehen Dolmetscher ihre Rolle in medizinischen Konsultationen und wie verhalten sie sich konkret in der Praxis?
Psychother Psychosom Med Psychol 2015; 65: 363-9.

Sleptsova M, Hofer G, Morina N, Langewitz W:
The role of the health care interpreter in a clinical setting-a narrative review.
J Community Health Nurs 2014; 31: 167-84.

Sleptsova M, Woessmer B, Grossman P, Langewitz W:
Culturally sensitive group therapy for Turkish patients suffering from chronic pain: a randomised controlled intervention trial.
Swiss Med Wkly 2013; 143: w13875.

Sleptsova M:
Cultural, social and linguistic barriers. Can they be overcome?
Asian Hospital & Healthcare Management 2009; 19: 36-38.
-> Artikel online

Sleptsova M, Woessmer B, Langewitz W:
Migranten empfinden Schmerzen anders.
Schweiz Med Forum 2009; 9: 319-21.

Sleptsova M:
Wenn die Vermittlung von Informationen auf eine Sprach-Barriere trifft--zur Zusammenarbeit mit Ubersetzern. [If the provision of information runs into the language barrier--about the cooperation with interpreters].
Ther Umsch 2007; 64: 575-9.

Wössmer B, Sleptsova M:
Kognitive Verhaltenstherapie bei türkischsprachigen Patienten mit chronischen Schmerzen des Bewegungsapparates.
Schweiz Med Forum 2005; 5: 826-31.